شناخت صحیح لازمه بندگی
بسم الله الرحمن الرحیم
سرکار خانم زهرا حسینی (متولد شهرستان بروجرد، لیسانس فلسفه و حکمت از دانشگاه تهران و لیسانس علوم و حدیث از دانشگاه علوم و حدیث شهر ری، دبیر دروس فلسفه، منطق، دینی و قرآن در دبیرستانهای شهرری) از دانش پژوهان دوره دین فطری که گام اول دوره را به صورت غیر حضوری با موفقیت به پایان رسانده است. از ایشان دعوت کردیم در گفتگویی با سایت مؤسسه شرکت کنند.
– چگونه با مباحث دین فطری آشنا شدید؟
خانم حسینی: از طریق یکی از دوستانم در شهرری.
– مباحث دین فطری را چگونه ارزیابی می کنید؟
خانم حسینی: به نظرم آنچه نیاز است یک مسلمان بداند، به صورت منسجم و مفید و مختصر و طی ۲۴ جلسه به مخاطب ارائه می شود. هر چند این مباحث خصوصا در جلسات اول برای عموم مردم ثقیل به نظر می رسد ولی بیان این مطالب به زبان ساده تر توسط مبلغان برای عموم مردم بسیار مفید خواهد بود. مثلا من خودم سعی می کردم چکیده مطالب را یادداشت کنم و این مباحث را به صورتی قابل هضم تر و قابل فهم تر برای دیگر خانم ها بیان کنم. این دوره به صورت یک بسته کامل به سؤالات اعتقادی زیادی که معمولا در ذهن مخاطبان وجود دارد، پاسخ می دهد. و بدون حاشیه پردازی و پرداختن به مباحث اضافی و غیرضروری، مباحث اعتقادی را به صورت دسته بندی شده برای مخاطب بیان می کند.
– به نظر خودتان خانم حسینی قبل از آموزش دین فطری با خانم حسینی بعد از آموزش چه تفاوت-هایی دارند؟
خانم حسینی: دیدگاهم نسبت به خداوند خیلی فرق کرده است، شناختی که نسبت به بی نهایت و اینکه انسان در واقع بذر بی نهایت است حاصل شده قبلا وجود نداشت.
همچنین ارتباط مسائل دینی و اعتقادی و بحث طاغوت با مسائل سیاسی و اینکه انسان نمی تواند نسبت به مسائل سیاسی بی تفاوت باشد، از مؤثرترین آموزه های دوره بود.
به هر حال از جنبه های مختلف، این دوره آموزشی تأثیرگزار بوده است، مثلاً در بحث عبودیت و بندگی، اگر می خواهیم بنده خوبی باشیم باید وظیفه خود را خوب بشناسیم و مثلا من به عنوان یک زن باید ببینم چه وظایفی دارم و بعد این وظایف را به خوبی انجام بدهم و یا ارتباط خود با خانواده را به عنوان همسر یا مادر، باید لحاظ کنم و جنبه ها و وظیفه اجتماعی خود را باید بشناسم.
البته بیشترین تأثیر در زندگی شخصی من در رابطه با همسرم و فرزندانم بود و این مباحث مرا متوجه کرد که وظیفه اصلی من چیست و اگر توانستم نقش خود را به عنوان همسر، مادر و دختر، خوب درک کنم بعد می توانم در جنبه های دیگر فعالیت کنم.
– به نظر شما آیا این مباحث می تواند در تربیت فرزند کارآمدی داشته باشد؟
خانم حسینی: اگر پدر و مادر بتوانند وظیفه خود در برابر فرزندان را درست تشخیص بدهند، نه تنها می توانند مانع منحرف شدن فرزندشان بشوند بلکه تربیت صحیحی به فرزند خود آموزش خواهند داد. قطعا شناخت صحیح از خداوند، انسان و چیزهای مختلف، تأثیر خیلی زیادی در رفتار ما با فرزندانمان خواهد داشت. و این شناخت موجب خواهد شد تا والدین بتوانند به بسیاری از شبهات و سؤالاتی را که در ذهن فرزندانشان وجود دارد، پاسخ بدهند. البته هرچند نیاز است تا این مباحث با ادبیاتی ساده و روانتر برای فرزندان بیان شود.
– اگر این مباحث در ابتدای ورود یا سال دوم دانشگاه به شما آموزش داده می شد، چه تأثیری می توانست داشته باشد؟
خانم حسینی: فراگیری این مباحث در دوره جوانی قطعا تأثیر بیشتری خواهد داشت، هر چند ما با مباحث اخلاقی و اعتقادی به فضل الهی بیگانه نبودیم اما شنیدن این مباحث برای همه افراد به خصوص کسانی که شاید به نوعی با این مباحث غریبه اند، می تواند تأثیر به سزایی داشته باشد.
– فایل هر جلسه را معمولا چند بار گوش می کردید؟
خانم حسینی: من هر فایل را یک بار گوش می کردم و هم زمان یادداشت برداری هم می کردم، تقریباً سعی می کردم همه مطالب را که در فایل بیان می شد بنویسم و بعد چکیده آن را برای تکمیل کاربرگ انتخاب می کردم.
– خانواده شما چقدر از این مباحث استفاده کردند؟
خانم حسینی: خانواده ام به خصوص دخترم خیلی علاقه مند بودند که دوره آموزشی را شرکت کنند اما متأسفانه به دلیل مشکلاتی که داشتند، نتوانستند.
– آیا به دیگران هم توصیه کردید در آموزش مباحث شرکت کنند؟
خانم حسینی: تقریبا به همه دوستانم توصیه کردم و بعضی از مباحث را حتی برای شورای بسیج دبیران دینی تدریس کردم و بعد سی دی مباحث استاد را تکثیر کرده و در اختیار دبیران قرار دادم.
– سیستم آموزشی این دوره را چگونه ارزیابی می کنید؟
خانم حسینی: به نظرم این سیستم آموزشی خیلی خوب بود. من به بسیاری از دوستانم که این مباحث را می شنیدند، سفارش میکردم حتما آموزش دروه را از طریق سایت ببینند. تسلط و اشراف بر مباحث در این سیستم آموزشی برای خودم کاملا مشخص بود، چرا که در دوره های دیگر با اینکه چند سال است کلاس می روم اما به این میزان احاطه بر مسائل پیدا نکردم. در این سیستم آموزشی گاهی لازم است انسان چند بار این مباحث را بخواند و بشنود و تحلیل کند. البته تکرار و تذکر مباحث به شکل های مختلف نیاز است.
– برای این سیستم آموزشی، پیشنهادی دارید؟
خانم حسینی: در کنار این مباحث، دوره های پودمانی نیز می تواند به تکرار و تمرین این مباحث کمک کند.
– به چند در صد از سؤالات ذهنی شما در جلسات بعدی پاسخ داده می شد؟
خانم حسینی: تقریباً به بیشتر سؤالات پاسخ داده می شد اما حدود ۵ یا ۱۰ در صد از سؤالات ذهنی بدون پاسخ می ماند.
– آیا تاکنون این مباحث را به طور کامل اجرا کرده اید؟
خانم حسینی: به طور کامل از اول تا آخر مباحث را نه، اما بعضی قسمت ها مانند بحث دشمنی شیطان را اجرا کرده ام.
از شرکت شما در این مصاحبه تشکر می کنیم.
موسسه فرهنگی به سوی بی نهایت، برگزارکننده دوره های تخصصی آموزش دین فطری و مهارتی مبتنی بر نگرش دین فطری تحت نظارت حجت الاسلام والمسلمین استاد عظیمی
ثبت نام در دوره های آموزش تخصصی دین فطری
دیدگاهتان را بنویسید