گره های ذهنی ام باز شد

بسم الله الرحمن الرحیم
سرکار خانم راضیه السادات نبه الهدائی (متولد شهر رفسنجان استان کرمان، سال ورود به حوزه علمیه ۱۳۹۱، سطح ۲ حوزه، مدت تبلیغ ۳ سال) از دانش پژوهان دوره دین فطری که گام اول دوره را به صورت غیر حضوری با موفقیت به پایان رسانده است. از ایشان دعوت کردیم تا در یک گفتگو با ما شرکت کنند.
– شما از طریق موسسه شهیدین با مباحث دین فطری آشنا شدید؟
خانم نبه الهدائی: بله
– چه قدر طول کشید تا دوره را تمام کردید؟
خانم نبه الهدائی: فکر کنم یک ماه طول کشید.
– به نظر خودتان خانم نبه الهدایی قبل از آموزش مباحث دین فطری با بعد از آموزش چه تفاوتهایی پیدا کرده است؟
خانم نبه الهدائی: دیدگاهم نسبت به اطرافم عوض شده یعنی دیدم نسبت به همه چیز عمیق تر شده است؛ چون بحث زیر بنایی است و اگر زیربنا درست بشود، دید انسان نسبت به همه چیز در زندگی عوض می شود.
– به نظر شما این بحث زیربنایی چیست؟
خانم نبه الهدائی: به نظرم اصلی ترین بحث این بود که انسان بداند چه کسی را عبادت می کند و یا بداند به خاطر چه کسی از دوست داشتنی های خود بگذرد که اگر این مسئله درست شود، مباحث دیگر هم درست می شود و انسان در مقابل پدر و مادر و اجتماع سعی می کند وظایف خود را درست انجام دهد. از طرفی دیگر من از کودکی خیلی جستجوگر بودم و گره هایی در ذهنم بود؛ به همین خاطر کتاب های زیادی مطالعه می کردم، البته نمی توان گفت این مطالعات بی فایده بود؛ ولی گره های زیادی در ذهنم باقی می ماند که مباحث این دوره بسیاری از این گره های کلی ذهنم را باز کرد.
– از این مباحث چه نتیجه ای برای درسهای تان گرفتید؟
خانم نبه الهدائی: کیفیت درسهای ام قبلا هم خوب بود؛ اما این مباحث در هدف و انگیزه ام خیلی تأثیر گذاشت و انگیزه ام را بیشتر تقویت کرد.
– آیا گذراندن دوره باعث شد که وقتی مثلاً فقه می خوانید، آن را با فراتر از فقه ربط بدهید و چیز دیگری هم به ذهن تان می رسید؟
خانم نبه الهدائی: شاید در تمام نکات این گونه نبود اما در مواردی واقعاً این به ذهنم می رسید که همه این دستورات و خواسته های خداوند عین رحمت اوست. قبلاً در مورد مسائل فقهی زیاد فکر می کردم که مثلاً چرا این تکلیف قرار داده شده است یا اینکه چرا این مسئله این گونه است؛ ولی مباحث دین فطری باعت شد که فقه را بهتر بشناسم و بهتر احکام و مسائل آن را بپذیرم و بدانم که اگر چه اینها ظواهر دین است؛ ولی برای دینداری نیاز است آن را یاد گرفت و عمل کرد. بعد از گذراندن دوره، فهمم از کتاب هایی که مطالعه می کنم بیشتر شده است.
– هر فایل را چند بار گوش می کردید؟
خانم نبه الهدائی: یک بار هر فایل را گوش کردم. متن فایلها را دقیق می نوشتم در صورت نیاز به نوشته هایم مراجعه می کردم.
– برای هر جلسه چقدر وقت گذاشتید؟
خانم نبه الهدائی: متفاوت بودی ولی به طور متوسط فکر می کنم بین ۳ ساعت تا ۳ ساعت و نیم برای هر جلسه وقت می گذاشتم.
– خانوادتان چقدر از این مباحث استفاده کردند؟
خانم نبه الهدائی: مباحث را خودم برای خانواده ام می گفتم و اگر شبه ای داشتند مطرح می کردند و من جواب می دادم که مورد استقبال آنها هم واقع می شد.
– سیستم آموزشی دین فطری را چگونه ارزیابی می کنید؟
خانم نبه الهدائی: به نظرم اگر دوره به صورت حضوری برگزار می شد بهتر بود؛ چون گاهی سؤالاتی پیش می آمد که اگر کلاس حضوری بود از استاد سؤال می شد و یا منابع برخی مطالب با معرفی استاد، مورد مطالعه قرار می گرفت. همچنین در برخی مطالب مراجعه به کتابها و منابع مختلف نیاز است که اگر دوره حضوری بود، این منابع برای مطالعه بیشتر از استاد سؤال می شد.
– به چند در صد از سؤالاتی که به دهنتان می رسید در جلسات بعد پاسخ داده می شد؟
خانم نبه الهدائی: فکر کنم حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد
– چقدر شرکت کردن در دوره یا گوش دادن به فایلهای این مباحث را به دیگران پیشنهاد کردید؟
خانم نبه الهدائی: خیلی زیاد؛ می توانم بگویم به هر نفری از اقوام و دوستان که می رسیدم، توصیه می کردم.
– آیا سعی کرده اید این مباحث را اجرا کنید؟
خانم نبه الهدائی: بله، اما چون زمان کافی نبود به طور کامل فرصت نشد همه مباحث را اجرا کنم.
– به نظر شما نخ تسبیح این مباحث چیست؟
خانم نبه الهدائی: به نظرم نخ تسبیح مباحث رحمت بی نهایت خداوند است. هدف از خلقت برای من سؤال مهمی بود و این سؤال را از بسیاری از افراد و اساتید می پرسیدم و در هر کتابی دنبالش می گشتم. گاهی احساس می کردم هدف از خلقت کمی جبر و زور است و می گفتم الان بالای سرم ایستاده اند تا من این کار را انجام دهم؛ هر چند با خود می گفتم اینگونه نیست اما گاهی در قلبم این احساس کاملاً مرتفع نمی شد؛ ولی وقتی بحث رحمت در مباحث دین فطری مطرح شد بسیاری از مسائل در زندگی ام حل شد و متوجه شدم اصلا این گونه نیست که جبر و زور در کار باشد بلکه هدف خیلی بالاتر از این است و باید دید خود را بالا ببرم، نه تنها دیگر این گونه فکر نمی کنم بلکه یک آسایش خیال برایم ایجاد شده است که تمام زندگی ام تحت رحمت خداوند است و در این زمان انسان متوجه می شود که با رحمت بی نهایت خداوند در مسیر کمال قرار گرفته و باید سعی کند تا به این کمال برسد.
– هدف از این رحمت چیست؟
خانم نبه الهدائی: خداوند خواست تا هر آنچه خود دارد به بندگانش بدهد تا آنان هم به کمال و در نهایت به لذت بی نهایت برسند.
– از شرکت شما در این گفتگو سپاسگزاریم.
موسسه فرهنگی به سوی بی نهایت، برگزارکننده دوره های تخصصی آموزش دین فطری و مهارتی مبتنی بر نگرش دین فطری تحت نظارت حجت الاسلام والمسلمین استاد عظیمی
ثبت نام در دوره های آموزش تخصصی دین فطری
دیدگاهتان را بنویسید