برایم نوعی روشنگری بود

گفتگو با حجت الاسلام محمد نصیری
حجت الاسلام محمد نصیری، (متولد ۱۳۵۲، در شهرستان هشترود، ورود به حوزه علمیه حضرت ولی عصر عج شهرستان بناب 1369،ورود به حوزه علمیه قم ۱۳۷۴، سابقه تبلیغ ۲۰ سال که ۱۳ سال آن به عنوان مبلغ طرح هجرت بوده است) از دانش پژوهان دوره دین فطری که گام اول دوره را به صورت غیر حضوری با موفقیت به پایان رسانده است.
از ایشان دعوت کردیم تا در گفتگویی با سایت دین فطری از تجربه دوره آموزشی بگوید.
– شما از چه زمان دوره را شروع کردید ؟
– حدود ۶ ماه قبل.
– مباحث مطرح شده در دوره را چگونه ارزیابی می کنید؟
– مباحثی که مطرح شده بود هم به روز بود، هم پاسخ شبهات زیادی را می داد. پاسخ سؤالات خیلی از بچه هایی که در مدارس به ما مراجعه می کردند، در این مباحث بود و برای من خصوصاً با بیان شیوای استاد عظیمی، هم خیلی آموزنده و هم خیلی جذاب بود، هر مقدار از مفید بودن این جلسات بگویم خیلی کم است.
– ورود شما به حوزه سال ۶۶ بوده و شروع این آموزش سال ۹۳، بعد از گذراندن دوره چه تفاوتی در خود احساس کردید؟
– تفاوت خیلی زیادی را احساس کردم. سؤالاتی که حتی برای خود من هم معلوم نبود در اینجا معلوم شد. مثلا آنچه تاریخ در مورد بشر اولیه گفته بود با چیزی که حاج آقای عظیمی مطرح کرد خیلی فرق می کرد. چیزی که در مدارس تدریس می شود کاملاً غلط است که این یک نمونه آن است و موارد دیگری هم هست.
– این دوره چه نقشی در زندگی شما داشته است؟
– می توانم بگویم یک نوع روشنگری برای من بود، با اینکه کار من تبلیغ دین است؛ ولی با این همه خیلی از نکات مبهم و تاریک را برای من روشن کرد. و کار به جایی رسید که گاهی اوقات حتی برای اساتید دانشگاه شبهات را حل می کردم.
– اگر این مباحث در سال های ابتدایی تحصیلات حوزوی برای شما ارائه شده بود چه تأثیری می توانست داشته باشد؟
– خیلی عالی می شد، چون در این مدت من با خیلی از این سوالاتی که مطرح می شد برخورد می کردم و از من سوال می شد و به آنها پاسخ می دادم؛ ولی آن جواب ها برای خودم قانع کننده نبود. اما این مباحث را که گوش کردم خیلی از مطالب برای من روشن شد.
– فایل هر جلسه را چند بار گوش می کردید؟
– یک بار. ولی کاملن یادداشت برداری می کردم برای هر جلسه ۳ تا ۴ ساعت وقت گذاشتم. البته چون به تایپ مسلط نیستم، تایپ کاربرگ های تحلیل محتوی وقت زیادی از من می گرفت.
– به نظر شما نخ تسبیح تمام این مباحث چیست؟ یعنی چه چیزی سیر و اساس سیر را مشخص می کند؟
– یک عنوان کلی دارد؛ که متصل شدن به اوصاف خداست و در سایه این اتصال، رسیدن به کمال بی نهایت که این مبحث کلی است و عناوین مختلفی هم در ضمن آن هست؛ غیبت هست، حسادت هست، کبر هست، غرور هست، فلسفه اعمال هست و …
– سیستم آموزش مجازی این دوره را چگونه ارزیابی می کنید؟
– ببینید آموزش چهره به چهره تأثیرش قطعا بیشتر است؛ ولی برای کسی که امکان آموزش چهره به چهره را ندارد این سیستم خیلی عالی است. اما یکی از ویژگی های آموزش مجازی این است که امکان یادداشت برداری در آن وجود دارد که در نتیجه می توان بعدا به این یادداشت ها مراجعه کرد.
– پاسخ چند در صد از سؤالاتی که با شنیدن این مباحث در ذهن شما ایجاد می شد را در جلسات بعدی گرفتید؟
– بله اینگونه سؤالات بود و البته در جلسات بعدی پاسخ بسیاری از آنها داده می شد. شاید به ۹۰ درصد سوالات پاسخ داده می شد.
– آیا شرکت در دوره یا شنیدن مباحث را به افراد دیگر هم توصیه کردید؟
– بله، مثلاً به جوانان مسجد و همچنین بعضی از معلمان.
– آیا تا به حال این مباحث را هم اجرا کرده اید؟
– بله. در مسجد که یک مقدار مطرح کردم بین مخاطبین خیلی بازتاب خوبی داشت . شاید بتوان گفت ۷۰ تا ۸۰ درصد منبر رمضان امسال من از این مباحث بود. و با استقبال زیادی روبه رو شد، مخصوصا استقبال جوانان بیشتر از حد انتظارم بود.
– به نظر شما چرا خداوند با وجود پیامبران و ائمه (ع) باز هم عصر غیبت را قرار داد؟
– اجازه بدهید من از اینجا شروع کنم که چرا حضرت عیسی به آسمان رفت و رسالت ایشان ناتمام ماند؟ چون زمانی که حضرت عیسی می خواست رسالت خود را تمام بکند بشر به آن حد از توسعه نرسیده بود. عصر غیبت قرار داده شد تا بشر به نهایت توسعه علم برسد بعد امام زمان (عج) تشریف بیاورند و باید ابتدا مردم آمادگی لازم برای حضور حضرت (عج) را پیدا کنند بعد ایشان تشریف بیاورند.
– چگونه می توان غیبت امام (عج) را با اصالت لطف توجیه کرد؟ وجود پیامبر و امام در جامعه نشانه لطف است اما زمانیکه امام در جامعه حضور ظاهری ندارد؛ یعنی عصری که هیچ پیامبری نیست و هیچ امام معصومی هم حضور ظاهری ندارد و مردم دسترسی مستقیم به امام ندارند، این چگونه با لطف سازگار است؟
– ببینید یک معلم که برای دانش آموزان تدریس می کند، گاهی اوقات مباحثی را به ایشان می دهد و می گوید من می خواهم شما را امتحان کنم، به همین خاطر سؤالاتی را به شما می دهم، راه را هم به شما نشان می دهم، خودتان بروید امتحان کنید. در این هنگام کسی که دقت کرده و راه را خوب آموخته باشد موفق خواهد بود؛ یعنی خدا می خواهد بشر با عقل و اختیار جمعی و فردی خودش به رشد برسد.
– آیا در آموزش دروه به کسب مدرک پایان دوره هم توجه داشته اید؟
– من اصلاً تا به این لحظه فکر نکرده بودم که مدرک دارد یا نه، اینکه برای خودم جذاب بود، خیلی مهم است.
ممنون که در این گفتگو شرکت کردید.
موسسه فرهنگی به سوی بی نهایت، برگزارکننده دوره های تخصصی آموزش دین فطری و مهارتی مبتنی بر نگرش دین فطری تحت نظارت حجت الاسلام والمسلمین استاد عظیمی
ثبت نام در دوره های آموزش تخصصی دین فطری
دیدگاهتان را بنویسید