حکمت مشکلات در دنیا
بسم الله الرحمن الرحیم
سرکار خانم طیبه امیری (متولد شهر جیرفت استان کرمان، سال ورود به حوزه علمیه ۱۳۸۹، سطح ۲ حوزه، مدت تبلیغ ۲ سال) از دانش پژوهان دوره دین فطری که گام اول دوره را به صورت غیر حضوری با موفقیت به پایان رسانده است. از ایشان دعوت کردیم تا در یک گفتگو با ما شرکت کنند.
– خانم امیری لطفا بفرمایید چگونه با مباحث دین فطری آشنا شدید؟
– خانم امیری: قبلاً در مؤسسه تفسیر قرآن سید الشهدا درس می خواندم، یکی از اساتید آنجا همین مباحث را ولی خلاصه تر، تدریس می کردند؛ ولی من خیلی دوست داشتم مفصل تر با این مباحث آشنا بشوم، به همین خاطر در دوره مؤسسه به سوی بی نهایت ثبت نام کردم.
– در چه مدت زمانی صوت جلسات را گوش دادید؟
– خانم امیری: کمی بیشتر از یک ماه طول کشید.
– به نظر خودتان خانم امیری قبل از آموزش دین فطری با خانم امیری بعد از آموزش دین فطری چه تفاوتهایی دارد؟
– خانم امیری: مهم تر از همه چیز آنچه در زندگی فردی خودم مؤثر بوده این که دیدم را نسبت به خیلی چیزها تغییر داد، با اینکه من تبلیغ هم می روم و در تبلیغم از این مباحث استفاده می کنم اما یکی از انگیزه های اصلی من برای دنبال کردن این مباحث این بود که برای خودم مؤثر بود و من به عنوان درس اخلاق به این مباحث نگاه می کردم. قبلاً خیلی وارد بحث های سیاسی نمی شدم و به بحث طاغوت و دشمن شناسی تا این حد فکر نمی کردم اما با شرکت در دوره جایگاه این مباحث هم برایم روشن تر شد.
– این مباحث در زندگی شخصی شما چه تاثیری داشته است؟
– خانم امیری: در اخلاقم و نحوه برخوردم با مشکلات خیلی تأثیر گذاشت. مثلاً زمانی که برخی مسائل برایم اتفاق می افتد می گویم این شاید یکی از همان سنت های الهی باشد و خداوند بخواهد مرا این گونه آزمایش کند، و یا شاید خداوند می خواهد مرا تربیت کند و این فکر من را آرام می کند و این مشکلات را در قالب یک دنیای زود گذر می بینم که این تحمل سختی و مشکلات را برایم آسان می کند.
– به نظر شما، این مباحث در تربیت به چه میزان می تواند کارآمدی داشته باشد؟
– خانم امیری: به نظرم برای همه گروه های سنی مناسب است اما گاهی نیاز است برخی موارد حذف شود و یا ادبیات آن تغییر کند.
– تا چه قدر ضروری می دانید که این مباحث سال اول و دوم و سوم طلبگی برای طلاب آموزش داده شود؟
– خانم امیری: به نظرم خیلی تأثیر بیشتری خواهد داشت.
– فایل هر جلسه را چند بار گوش دادید؟
– خانم امیری: من صوت جلسات را گوش می دادم و می نوشتم و جاهایی هم که متوجه نمی شدم بر می گشتم و مجددا گوش می کردم، مطالب را خیلی دقیق می نوشتم. بعد آن مطالبی را هم که نوشته بودم مجدد می خواندم و کاربرگ را تکمیل می کردم.
– تقریبا چند ساعت برای هر جلسه وقت می گذاشتید؟
– خانم امیری: حدود ۴ الی ۵ ساعت؛ البته این متفاوت بود همیشه این ۴-۵ ساعت نبود بعضی جلسات شاید کمتر و بعضی جلسات شاید بیشتر.
– خانواده تان چه قدر از این مباحث استفاده کردند؟
– خانم امیری: تا جایی که فرصت داشتند به مباحث گوش می دادند و برایشان جالب بود، من هم گاهی مطالب را برای آنان می گفتم که با استقبالشان مواجه می شد.
– سیستم آموزشی دوره را چگونه ارزیابی می کنید؟
– خانم امیری: به نظرم طرح جالب و خوبی بود. کاربرگها به گونه ای طراحی شده است که برای پاسخگویی باید بر کل بحث اشراف داشت؛ البته شاید در ابتدا کمی سخت به نظر برسد اما طرح خوبی بود.
– به نظر شما سیستم آموزشی دوره دارای نقص هم بود؟
– خانم امیری: نمی دانم تا حالا به این موضوع فکر نکرده بودم .
– به چند درصد از سئوالاتی که به ذهنتان می رسید در جلسات بعدی پاسخ داده می شد؟
– خانم امیری: فکر کنم بالای ۷۵% بود. البته من خودم را ملزم می کردم حتماً جواب سؤال ها را به طریقی پیدا کنم.
– چه قدر به دیگران توصیه کردید که در این دوره شرکت کنند؟
– خانم امیری: به دوستانم خیلی توصیه می کردم در دوره شرکت کنند و گاهی برخی از مطالب را برای آنان می گفتم.
– آیا تا کنون سعی کردید این مباحث را اجرا کنید؟
– خانم امیری: متأسفانه تا کنون مباحث را اجرا نکرده ام. چون اجرای کامل این مباحث نیاز به زمان دارد و در تبلیغ های یک هفته ای نمی شود این مباحث را اجرا کرد؛ مثلاً تبلیغ در ماه مبارک رمضان می تواند زمان مناسبی برای ارائه این مباحث باشد.
– برای اجرای این مباحث از نظر آموزشی چه کمبودهایی احساس می کنید؟
– خانم امیری: باید این مباحث به صورت کارگاهی و با حضور اساتید، توسط دانش پژوهان انجام بشود تا جذابیت بحث را بتوان به خوبی به مخاطب انتقال داد.
– به نظر شما نخ تسبیح همه این مباحث چیست؟
– خانم امیری: همان بحث خدایی شدن انسان هاست. چون در بحث ها این مسئله مشترک است که هدف از خلقت انسان این است که خدایی بشود. در وجود همه انسان ها میل به بی نهایت هست. لاجرم وقتی میلی به چیزی در وجود انسان ها باشد، باید پاسخی هم به میل انسان ها داده بشود و خداوند متعال هم از طریق لطفش به این میل پاسخ می دهد و همه صفات خداوند را انسان می تواند داشته باشد غیر از دو صفت ازلیت و استقلال در ذات.
از اینکه در این گفتگو شرکت کردید از شما تشکر می کنیم.
موسسه فرهنگی به سوی بی نهایت، برگزارکننده دوره های تخصصی آموزش دین فطری و مهارتی مبتنی بر نگرش دین فطری تحت نظارت حجت الاسلام والمسلمین استاد عظیمی
ثبت نام در دوره های آموزش تخصصی دین فطری
دیدگاهتان را بنویسید