به طلبگی خودم امیدوار شدم

بسم الله الرحمن الرحیم
حجت الاسلام فضل الله قربانی (متولد سال ۱۳۶۶ در شهر ری، سال ورود به حوزه علمیه ۱۳۸۵، سابقه تدریس ۲ سال، مدت تبلیغ ۴ سال مبلغ طرح هجرت) از دانش پژوهان دوره دین فطری که گام اول دوره را به صورت غیر حضوری با موفقیت به پایان رسانده است.
از ایشان دعوت کردیم تا در یک گفتگو با ما شرکت کنند.
– جناب آقای قربانی لطفاً بفرمایید چگونه با مؤسسه «به سوی بی نهایت» و دوره آموزشی دین فطری آشنا شدید؟
– حجت الاسلام قربانی: من از طریق طرح هجرت تهران با دوره آشنا شدم و بعد گفتند باید در دوره شرکت کنیم.
– بفرمایید آقای قربانی قبل از آموزش دین فطری با آقای قربانی بعد از آن چه تفاوتهایی با هم دارند؟
– حجت الاسلام قربانی: در بحث تبلیغ قوی تر شدم. شبهاتی که دانش آموزان می پرسیدند؛ در رابطه با خدا شناسی و دین و ولایت فقیه را بعد از این جلسات بهتر توانستم جواب بدهم؛ چرا که خیلی زیبا و با زمینه فلسفی و کلامی و مطالب به روز این شبهات در دوره پاسخ داده می شود. همچنین بیشتر به طلبگی خودم امیدوار شدم. این سختی هایی که تو زندگی می کشم، اوایل طلبگی وسوسه می شدم که من هم مثل دیگران دنبال چیزهای دیگری باشم؛ ولی الان می فهمم که یک حساب و کتابی هست و همه چیز روی اصول خودش است، برای همین بیشتر به طلبگی خودم امیدوار شدم.
– چه تاثیری در زندگی شخصی شما؛ در رفتار، اخلاق و سلوک شخصی شما گذاشته است؟
– حجت الاسلام قربانی: قبلاً من فکر می کردم یک انسان مومن باید همه چیز را با هم داشته باشد؛ یعنی همه چیزهای خوب را باید از اول انتخاب کند و همه را یک جا داشته باشد. بعد که صوت جلسات را گوش کردم دیدم نه، همان طوری که ما در مدرسه از کم شروع می کنیم، به زیاد می رسیم؛ مثلاً می رسیم به دانشگاه یا بالاتر، در سیر و سلوک معنوی هم انسان باید از کم شروع کند تا به بالا برسد. این زمینه، برای من خیلی خوب بود که تصمیم گیری هایم، تصمیم گیری های خوبی باشد. همچنین صبرم در رفتار با خانواده ام بیشتر شد. مثلا نسبت به خانمم و بچه هام صبرم بیشتر شد قبلا زود از کوره در می رفتم الان صبرم خیلی بیشتر شده و می توانم با خیلی چیزها کنار بیایم
– به نظر شما آیا این مباحث برای تربیت فرزند کارآیی دراد؟
– حجت الاسلام قربانی: اگر کسی بخواهد فرزند خود یا دیگران را تربیت کند، زمانی که این مباحث را گوش کرده و خودش به آنها عمل کند، می تواند فرزند بهتری را تربیت کند. چون بعضی از مسائل را خوب می تواند به او انتقال دهد مانند اینکه: چرا و چگونه باید نماز خواند و یا اینکه انجام اعمال عبادی از روی رفع تکلیف نباشد، می تواند به او انتقال بدهد که این نمازی که تو می خوانی برای چیست و برای چه واجب شده است. وقتی که فلسفه کار را بتوانی برای فرزند توضیح بدهی، می توانی او را بهتر تربیت کنی و انجام اعمال فرزند هم از روی اجبار نخواهد بود. بعضی مسائل وقتی که برای خود انسان حل بشود، بهتر می تواند بچه اش را هم تربیت کند.
– به نظر شما آیا آموزش این مباحث در سال دوم یا سال سوم حوزه برای طلبه ها ضروری و مفید است یا خیر؟
– حجت الاسلام قربانی: به نظر من اگر طلبه ها قبل از اینکه وارد درس های حوزه بشوند، شش ماه به صورت حضوری، این دوره ها را بگذرانند برایشان خوب است. در این صورت طلبه ای که پس از آموزش این دوره، وارد دروس حوزه می شود به نظر من خیلی بهتر می تواند ثمر بدهد، به نظر من در همان ابتدای طلبگی نیاز است. به نظرم اگر من هم ابتدای طلبگی، آموزش این دوره را گذرانده بودم الان خیلی بهتر بودم .
– فایل هر جلسه را چند بار گوش می کردید؟
– حجت الاسلام قربانی: به طور متوسط هر جلسه را سه بار گوش کردم.
– آیا خانواده شما هم از این مباحث مستقیماً استفاده می کردند؟
– حجت الاسلام قربانی: برای برادرانم، خانواده و همسرم مباحث را می گفتم، مطالب برای آنها هم جذاب و جالب بود.
– به نظر شما نخ تسیح تمام این مباحث چیست؟
– حجت الاسلام قربانی: دال مرکزی، اصالت الاحسان است که همان هم موجب رسیدن انسان به کمال است. و انسان برای رسیدن به کمال احتیاج به تشکیل حکومت دارد، احتیاج به مومن بودن دارد، احتیاج به مبارزه با شیطان دارد، احتیاج به مبارزه با طاغوت دارد، اینها برای رسیدن به کمال لازم است .
– آیا تا کنون سعی کرده اید این مباحث را یک دوره به صورت کامل اجرا کنید؟
– حجت الاسلام قربانی: با توجه با اینکه مدرسه ای که در آن مشغول بودم، مدرسه راهنمایی بود، نمی شد کل مباحث را اجرا کنم اما ضمن مطالبی که می گفتم از بحث های مطرح شده در دوره هم استفاده می کردم؛ ولی اگر مدرسه ام دبیرستان بود، برای تبلیغ می توانستم مباحث را به طور کامل اجرا کنم.
– این سیستم آموزشی را چگونه ارزیابی می کنید؟
– حجت الاسلام قربانی: سیستم آموزشی خوب است؛ ولی به نظر من قبل از برگزاری دوره بهتر است طی سه جلسه یا سه روز، تحلیل مباحث برای دانش پژوهان به صورت حضوری آموزش داده شود. از امتیازات این سیستم آموزشی، غیر حضوری بودن آن است؛ چرا که اگر دوره به صورت حضوری برگزار شود، افراد از نقاط مختلف کشور نمی توانند در دوره شرکت کنند.
– به نظر شما نقص این دوره آموزشی چه بود؟
– حجت الاسلام قربانی: نقصی من ندیدم فقط این مشکل به نظرم رسید که انشاءالله اگر مفید باشد، اجرا بشود.
– به چند درصد از سؤالاتی که برای شما در هر جلسه پیش می آمد، در جلسات بعدی پاسخ داده می شد؟
– حجت الاسلام قربانی: به حدود ۷۰ در صد سؤالاتم پاسخ داده می شد؛ ولی بعضی از سؤالات هم باقی می ماند که در جلسات آخر جواب می گرفت و البته بعضی از آنها هم جواب داده نشد.
– چه میزان شرکت در دوره را به دیگران توصیه کردید یا فایل در اختیار دیگران قرار دادید؟
– حجت الاسلام قربانی: من بیشتر به دوستان طلبه ام توصیه کردم که در دوره شرکت کنند.
موسسه فرهنگی به سوی بی نهایت، برگزارکننده دوره های تخصصی آموزش دین فطری و مهارتی مبتنی بر نگرش دین فطری تحت نظارت حجت الاسلام والمسلمین استاد عظیمی
ثبت نام در دوره های آموزش تخصصی دین فطری
دیدگاهتان را بنویسید